Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.6.2009, Jakub Doležal, aktualita
Čínské pobočce magazínu Engadget se nejspíše podařilo získat plány společnosti Lenovo v oblasti notebooků pro tento a příští rok. V nejbližších týdnech se dočkáme dalšího přírůstku řady T400, konkrétně model T400s. První uniklé fotografie...
Nolwendil (16) | 22.6.20099:52
Ano, je to zajímavý paradox: Lenovo sice není fanouškem linuxu, ale jejich kvalitní notebooky jsou oblíbené nejen u uživatelů, ale především u vývojářů různých linuxových systémů. Díky tomu jsou na ně dobře sehnatelná kvalitní ovladače, takže ve výsledku je vlastně Lenovo linux­-friendly :­-)
Odpovědět0  0
elektrolama | 22.6.20099:56
Jen bych tě poopravil ... Linuxáci jsou fanoušky stojů, jež neobsahují WIDLE!
Odpovědět0  0
Jakub Doležal (143) | 22.6.200912:48
Ano, dokonce máme i vlastní wikipedii. Avšak myslím si, že zejména v oblasti správy napájení jsou ovladače pro linux daleko za ovladači od Lenova. Nerozumím proč se Lenovo ani trochu nesnaží vyjít ­"linuxákům­" vstříc...
Odpovědět0  0
elektrolama | 22.6.20099:49
Všem je jasné, že IBM­-LENOVO nemá v poslední době co nabídnout. Nabízejí staré věci, a dosti předražené. Třeba HP je předběhlo minimálně o tři kroky ... výkon­-cena­-dostupnost. Toshiba je na tom taky velmi slušně. Prostě co říci, pápá :)
Odpovědět0  0
Nolwendil (16) | 22.6.20099:55
No, je vidět, že jsi asi žádný Thinkpad nevlastnil, ani dlouhodobě nevyužíval. Ano, v nabídce konektorů zaostávají za konkurencí, ale technologie uvnitř jsou vždy ty nejmodernější. Navíc mají trackpoint, což je skvělé polohovací zařízení, mnohem lepší než touchpad. A pokud jde o mechanickou odolnost a kvalitu provedení, tak tady je IBM­-Lenovo rozhodně na špici. Ano, jsou drahé. Ale dají se pořídit na eBayi o dost levněji, nebo můžeš od někoho koupit rok starý kousek za super cenu.
Odpovědět0  0
elektrolama | 22.6.200910:42
1­) No, je vidět, že jsi asi žádný Thinkpad nevlastnil ... vlastním.
2­) ale technologie uvnitř jsou vždy ty nejmodernější ... čím může LENOVO v tuto chvíli konkurovat třeba hxxp:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=65422 jedná se o segment určený pro střední třídu !
3­) Navíc mají trackpoint ... ano, trackpoint je dobrá věc, ale na jeho nepřítomnost se v dnešní době neumírá :­)
4­)A pokud jde o mechanickou odolnost a kvalitu provedení, tak tady je IBM?­-Lenovo rozhodně na špici ... máš na mysli tu špici v hodnotě do 25.000,­- ? Zde bych rozhodně extra odolnost vůči konkurenci nehledal. Jsou na tom stejně jak konkurence kolem 15.000,­- ­(zde nezapočítávám ACER­).
5­)Ano, jsou drahé. Ale dají se pořídit na eBayi o dost levněji ... v případě, že jsem pracháč a utírám si sopel do bankovek, nepotřebujete šmelit přes eBay. HP nabídlo střední třídu s velmi luxuxusní výbavou a výkonem za super cenu. V dnešní době netřeba vyhazovat oknem peníze za LENOVO, ovšem pokud budu chtít něco opravdu odolného, půjdu do řady ,,Hewlett­-Packard EliteBook,, po tom se dá už i dupat. Snad se u toho nebudou odlupovat od plošnáku grafické čipy jak u profi třídy Thinkpad T41 a T42 a nedej bože T43.
5­) ... kvalitní notebooky jsou oblíbené nejen u uživatelů, ale především u vývojářů různých linuxových systémů. Ano pamatuji homade linux, díky kterému jsem přišel o obsah eeprom ,,24rf08,, na svém stroji. Vzhledem k cenové nákladnosti u servisu IBM jsem si obsah security eeprom následně opravil sám ... včetně UUID atd. Tuto funkci za pomoci mikropájky a RS232 by ocenili hackeři, aspon někdo možná bude mít zájem o jejich stroje :­)

Odpovědět0  0
guzii (375) | 22.6.200915:07
2­- aktivní ochrana disku, šifrovací čip, lampička, odolnost klávesnice vůči tekutinám, vyjímatelnost mechaniky a snad i tady můžu zmínit sw výbavu. sice jsou utility od ibm windows only, ale konkurenci na trhu nemají, nebo jsem na ní nenarazil
4­- pokud zmíníš kvalitu zpracování, nemůžeš porovnávat obyčejnýho plasťáka za 15k a k němu přirovnávat stejně vybavené, ale jinak stavěné ibm­/lenovo. je mi jasný, že stejný HW seženeš u ibm o 10k či více dráž, ale je to šasi, které se nemusíš být chytnou za jakoukoli část a i přes to můžeš počítat, že ti vydrží minimálně 5let

Sám mám doma 4 IBM ­(T40 a T41­) a ano, odloupávání se VGA od DPS je věc nemilá, ale děje se to u 5 let starých strojů. Kterej jinej z tvojich zmýněných ­"levných­" vydrží déle než má psán záruku a jak často bez něj budeš, když se ti i v záruce rozbije? Já u těch 4 kousků co mám doma jednou měnil mechaniku a jednou lcd. V obou případech jsem byl bez stroje 48hodin.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.